Asterios Paternas

Παρουσίαση βιογραφικών στοιχείων, σπουδών και δραστηριοτήτων για όποιον ενδιαφέρεται για επαγγελματική συνεργασία.

Μάστερ στην Επιστήμη Υπολογιστών
Πτυχίο Πληροφορικής
Πτυχίο Μαθηματικών

Διπλωματική Διατριβή Μεταπτυχιακού Διπλώματος

Πατερνάς Αστέριος, 1997, "Οργάνωση της Διανομής Εμπορικών Αγαθών", Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο του Essex, Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Είναι πολύ σύνηθες για μεγάλες εταιρίες εμπορίου να έχουν μια οργανωμένη υπηρεσία διανομής αγαθών. Παρόλα αυτά, συχνά σε κάποιο από τα καταστήματα εξαντλείται ένα συγκεκριμένο προϊόν και έτσι προκαλείται καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των πελατών, αφού πρέπει να αποσταλεί νέα προμήθεια από το κεντρικό κατάστημα.

Η καθυστέρηση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν η κύρια αποθήκη δεν μπορεί να εφοδιάσει το κατάστημα με το ζητούμενο προϊόν. Το βασικό αντικείμενο αυτής της εργασίας είναι να βελτιώσει μια δικτυακή εφαρμογή που οργανώνει την διανομή αγαθών δίνοντας της τη δυνατότητα να δίνει την καλύτερη δυνατή λύση στην περίπτωση που προκύπτει τέτοιας μορφής πρόβλημα.

Η λύση που δίνεται είναι προς την κατεύθυνση της προμήθειας ενός καταστήματος με αγαθά από ένα άλλο που ανήκει στην ίδια εταιρία. Οι πιο σημαντικοί παράγοντες για την επιλογή της λύσης που παρέχεται κάθε φορά από το σύστημα είναι ο περιορισμός του κόστους μεταφοράς και η ποσότητα διαθέσιμων προϊόντων σε κάθε υποψήφιο κατάστημα.

Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί σε C++, χρησιμοποιεί ένα Σύστημα Αρχείων Βάσεων Δεδομένων σε ObjectStore, μπορεί να ενεργοποιηθεί από περισσότερους από ένα χρήστες ταυτόχρονα με χρήση Telnet και λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Ανάπτυξη Λογισμικού και Συστημάτων - Ομαδική Εργασία

Πατερνάς Αστέριος, Παπαδόπουλος Ευάγγελος, Κωστόπουλος Δημοσθένης, Kim Dong-Lyp, JO Youndok, 1996, "Ημερολογιακό Σύστημα Τμήματος", Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Essex, Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στην εργασία αυτή αναπτύχθηκε ένα δικτυακό σύστημα που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στο ακαδημαϊκό και γραμματειακό προσωπικό καθώς και στους φοιτητές. Οι διδάσκοντες θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν το σύστημα σαν ημερολόγιο προγραμματισμού χρόνου, εισάγοντας τις προσωπικές τους πληροφορίες ή υπενθυμίσεις για πιθανές εργασίες. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορούσαν να ενημερώνουν και άλλους χρήστες για την διαθεσιμότητά τους.

Το γραμματειακό προσωπικό θα μπορούσε να χρησιμοποιεί την εφαρμογή για να πάρει πληροφορίες, που θα παρέχονταν από τους διδάσκοντες, προκειμένου να δημιουργήσει το ωρολόγιο πρόγραμμα του τμήματος, ή να οργανώσει συναντήσεις του προσωπικού και σεμινάρια.

Οι φοιτητές από την πλευρά τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να πληροφορηθούν για τη διαθεσιμότητα των καθηγητών τους, σε περίπτωση που θα ήθελαν να συναντήσουν κάποιον από αυτούς, για ακαδημαϊκούς λόγους.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε σε C++ έτσι ώστε όλες οι πληροφορίες να αποθηκεύονται σαν αντικείμενα σε ένα αυτόνομο σύστημα αρχείων C++. Η εφαρμογή είχε τη δυνατότητα να εκτελείται από περισσότερους του ενός χρήστες ταυτόχρονα, μέσω Telnet και λειτουργούσε σε πραγματικό χρόνο.

Επιστροφή